Ekonomi

Manisa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 17. kez kapılarını üreticilere açtı

Manisa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı bu yıl 17. kez düzenlenen törenle kapılarını üreticilere açtı. Törene katılan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa’nın tarım ve kitap fuarlarının yanı sıra turizm fuarlarına da ev sahipliği yapmasını isterken, Manisa Valisi Enver Ünlü de turizm fuarı için paydaş kurumlarla çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Manisa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı TEKNO Tarım23, bu yıl 17. kez kapılarını üreticilere açtı. Manisa Valisi Enver Ünlü, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AK Parti Küme Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, Manisa Valisi Enver Ünlü, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, AK Parti Küme Başkan Yardımcısı ve Manisa Valisi Enver Ünlü Tarımda son teknoloji alet ve ekipmanların yer aldığı ve 5 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek olan fuarın açılışına Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, Manisa katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Dr. Rana Kibar, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, daire ve kurum yöneticileri ile çok sayıda üretici katıldı.

SNS Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın açılış konuşmasını yapan Saruhan Simsaroğlu, bu yıl da son teknoloji tarım aletlerini üreticilerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

“Tarım Manisa’nın can damarıdır”

Manisa Şehzadeleri Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, “Manisa ekonomisine yön veren öncelikli sektörler arasında tarım ve sanayi ön plana çıkıyor. Manisa’da yaklaşık 400 bin kişi tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlıyor. Bu veriler dikkate alındığında tarımın Manisa’nın can damarı olduğunu söyleyebiliriz. “Manisa çiftçisi yeniliğe ve teknolojiye açıktır. Manisa ülkemizde yeni teknolojilerin uygulamaya konulduğu ilk illerden biridir. Manisa ülkemizde en fazla traktöre sahip olan ildir. Bu veri tek başına Manisa’nın tarımsal potansiyelini ortaya koyuyor” dedi.

“Tarım teknolojisine yatırım yüzde 40’ın üzerinde arttı”

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisalı üreticilerin hem iç piyasada hem de ihracatta önemli oranda katma değer ve döviz sağladığını belirterek, “Her geçen gün artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak, üretim karlılığını korumak ve bunu daha verimli kullanmak için” dedi. Her branşta olduğu gibi tarım sektöründe de teknolojinin yoğun olarak kullanılması zorunludur.” Son yıllarda tarımsal teknolojiye yapılan yatırım yüzde 40’tan fazla arttı. Yeni teknolojiler verimlilikleriyle arazi yönetimini yeni boyutlara taşırken, aynı zamanda dizel yakıt tüketiminin ve ilaç girdi maliyetlerinin de azalmasına neden oldu. Yenilikçi tarım alanlarının hayata geçirilmesiyle ülkemiz için tarımda yeni bir hikaye yazılabileceğine inanıyoruz. Bunun ancak tarım, teknoloji ve finansın aktif bir şekilde bir araya getirilmesiyle sağlanacağını düşünüyoruz” dedi.

“Üreticiyi her zaman destekliyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın tarihi, doğası, tarımı ve sanayisiyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu ve böylesine önemli bir şehirde üreticilere her zaman destek olduklarını ve desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

“Tarımı teknolojiyle yaygınlaştırmalıyız”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ise, “Tarım, diğer tüm işlerden farklı olarak insanların hayatta kalabilmesi için olmazsa olmazdır. Hem Manisa’da hem de ülkemizde tarımı daha da büyüterek, geliştirerek, zenginleştirerek devam ettirmek zorundayız. Bu, birim alandan elde edilen fayda anlamına gelir ve “Bu, üretimin arttırılmasıyla mümkün olabilir. Burada bilim ve teknoloji konuları ortaya çıkıyor, dolayısıyla tarım ve hayvancılık alanlarında düzenlenen bu tür fuarları çok önemsiyoruz.” dedi.

Arınç’tan Manisa’ya turizm fuarı için çağrı

Yıllarca yurtdışındaki fuarları gezdiğini ve fuarların önemine yakından şahit olduğunu belirten TBMM eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, “Manisa’nın turizm fuarına ihtiyacı var. Sart’tan bahsettiğimize göre Manisa’nın turizm fuarı olduğunu görüyoruz. 6 padişahın beşiği ve şehzadelerin şehridir.” Bunu söylüyoruz ama turizm fuarı yok. Bildiğiniz gibi beni Manisa’dan 4 dönem sonra Bursa’dan milletvekili yaptılar. Şaşırdım. 500 bin turist geliyor, bunların sadece 125 bini yabancı. Kültür müdürünü aradım ve diğerlerinden istifasını aldım. Neden biliyor musun? Bursa’nın dağı Ovası var, denizi var, her şeyi var, tarihi kenti var. İznik’teki Orhan Camii’ni yeniden canlandırıp Ayasofya adıyla ibadete açtık. Ancak İznik Hıristiyanlar için de oldukça kutsal bir kenttir. Bir dahaki sefere orada yaşadıklarımızı anlatacağım. Eğer Manisa turist çekecekse, buna ihtiyaç varsa. Bunun için bir fuar düzenlememiz lazım” dedi.

“Turizm fuarının hazırlıklarına başlayacağız”

Arınç’ın ardından konuşma yapan Manisa Valisi Enver Ünlü, turizm fuarının önemine dikkat çekerek, “Sayın Meclis Başkanımızın talimatıyla Turizm Fuarı’nın çok değerli olduğunu biliyorum. Sayın Liderim, benim Bursa’da kaymakam olduğum dönemde. Bursa’da ayda ortalama 2 fuar yapılıyordu. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz ve paydaşlarımızla birlikte sipariş verdikleri Tarım Fuarı’nın yanı sıra Turizm Fuarı’nı da hayata geçirmek için çalışacağız. mümkün olur olmaz. Manisa için sanayi ve tarım kadar turizmin de değerli olduğunu biliyoruz. Dersimizi bu doğrultuda çalışacağız” dedi.

“Manisa tarımda önde gelen şehirlerden biri”

Konuşmasına devam eden Vali Ünlü, tarımın Manisa için önemini bildiğini belirterek, “Başta tarım olmak üzere beslenme alanında çok daha ciddi yatırımlar yaparak üretimi, ürün çeşitliliğini, verimliliği artırmamız ve maliyetleri düşürmemiz gerekiyor. Gıda stratejik bir ürün. Maliyetleri düşürmemiz lazım. Kendisi bu konuda çok şanslı.” Biz bir ülkeyiz. Çok şükür güzel ülkemizin topraklarının her karışından rahmet fışkırıyor. Hepiniz biliyorsunuz ki biz Gediz Ovamızdan kendi kendine yetebilen, dünyanın birçok ülkesine ihracat yapabilen, tarımsal üretim yapabilen, tarım potansiyeli yüksek bir şehiriz. Manisa önde gelen şehirlerden biridir. Manisa’nın çağdaş tarım teknolojileri, bilinçli yatırımlar ve doğru uygulamalarla her geçen gün daha iyi noktalara ilerleyeceğine olan inancımız tamdır. Tarım ve sanayiyi buluşturan ilimizde tarımın en belirgin özelliği, ürün yelpazesinin geniş olması ve ihracata yönelik, kaliteli, katma değeri yüksek ürünler üretebilme yeteneğidir. Bugüne kadar. Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ilimizi ve ülkemizi her alanda ileriye taşıyacağımızın sözünü veriyoruz. “Bu nedenle tarım alanında doğru tarım tekniklerini, güncel teknolojileri, doğru sulama tekniklerini, doğru proses tekniklerini kullanmak zorundayız” dedi.

Konuşmaların ardından 17. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kurdele kesimiyle açıldı. – MANİSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu