Sağlık

Yağ yakarak hızlı kilo vermenin sırrı: Az yiyorum ama kilo veremiyorum…

Diyet listeleri, yağ yakıcı içecekler ve karışımlar, spor ve antrenman derken liste uzar gider ama bir arpa boyu bile gidemezsek hızlı kilo vermenin alternatif yollarını aramamız gerekir. Ancak tüm bunlardan önce neden kilo veremediğimizi bilmemiz ve yağlarımızdan kurtulmamız gerekiyor. Fit ve sağlıklı bir vücudun düşmanı olan 11 besinle tanışın!

NEDEN KİLO VERMİYORUZ?

Kilo vermek isteyenlerin unutmaması gerekenler; Kilo vermek sadece formda herkese uygulanan tek bir işlem değildir. Kilo vermemizde rol oynayan farklı genetik yapılara sahibiz. Ne kadar yediğimiz, yiyecek türleri, egzersiz sıklığı ve türü, stres seviyeleri ve uyku sistemi, kilo verme yeterliliğimizde rol oynayabilecek faktörlerden sadece birkaçıdır. Bireyler vücutlarına aynı kaloriyi almalarına rağmen bu kaloriler vücutta eşit olarak oluşmaz. Bu nedenle herkes için uzak durulması gereken yiyecekleri listeledik:

Beyaz ekmek:

Kalorisi çok yüksek olmasa da lif içeriğinin düşük olması nedeniyle yemek sonrası acıkmaya neden olur ve tokluk hissi kısa sürer. Lifin tokluğu arttırdığı bilinmektedir ve araştırmalar, diyet lifi alımının daha düşük vücut ağırlığı ile bağlantılı olduğunu göstermektedir. Diyet listenizdeki lif içeriğini artırmak için beyaz ekmeği tam tahıllı veya tam buğdaylı seçeneklerle değiştirin.

Cips

Birçok kişi tarafından yoğun bir şekilde tüketilen tuzlu, çıtır çıtır bir atıştırmalık olan patates cipsi, kilo verme çabalarınızı bir kenara bırakıyor olabilir. Araştırmalar, patates cipsinin porsiyon başına patates, kırmızı et ve şekerle tatlandırılmış içecekler dahil diğer yiyeceklerden daha fazla kilo alımına neden olduğunu göstermiştir. Yüksek yağ ve tuz oranı ile bağımlılık yapıcı etkisi olduğu için uzak durulması gereken besinlerden biridir.

Ara öğün kuru meyve:

Yetişkinler ve çocuklar için günahsız bir atıştırmalık olarak görülse de kuru meyve besin değeri açısından oldukça zayıftır ve adeta bir şeker deposudur. Diyet listelerinde rafine şekerden uzak durulması tavsiye edilirken, besleyici olmayan besinlerden de uzak durulması gerekiyor. Tek bir meyve aperatif torbası genellikle 100 kalorinin altında olsa da, atıştırmayı bir parça bütün meyve ile değiştirmek en iyisi olabilir. Bu, daha fazla kalorinin tüketilmesine neden olsa da, meyve, kilo verme çabalarınıza fayda sağlayabilecek daha fazla lif ve besine katkıda bulunacaktır.

Dondurma:

Bir başka şekerle tatlandırılmış ürün olan dondurma, yüksek yağ içeriğini küçük bir pakette paketleyebilir. Krema ve şeker gibi ana malzeme olan dondurmayı özel günler için saklamanızı ve her zamanki ikramlarınızı daha az şekerli tatlılardan veya ev yapımı donmuş meyvelerden elde edilen dondurmalardan kullanmanızı öneririz.

Fast food:

Hem sağlığınız hem de diyetiniz için tamamen kaçınmanız gerekenler arasında patates kızartması, milkshake ve diğer çeşitli hazır yiyecekler yer alır. Normal bir insanın tek öğünde aldığı kalorinin 3-4 katı kadar kalori almasını sağlayan fast-food’ın kalori ölçüsü 1000’e kadar çıkabiliyor.

Kurabiye:

Fındık, çikolata parçaları ile doldurulmuş veya krema veya meyve ile tatlandırılmış olsun, kurabiyeler tipik olarak yağ, şeker ve kalori ile doludur. Ayrıca bireyler kurabiye yerken kendilerini 1-2 parça ile sınırlamadıkları için kalorisi yüksek tatlıların alımı daha da artmaktadır.

Katı yağlar:

Boş kalori kaynağı olarak kabul edilen bu yağlar, daha yüksek doymuş yağ içeriğine sahip oldukları için genellikle katı olarak kabul edilir. Tereyağı ve kırmızı et, iki yaygın yağ kaynağıdır ve tereyağı, domuz yağı ve donyağı ile yapılan unlu mamuller ve yemekler de bu bileşenlerden “boş kaloriler” içerir. Mümkün olduğunda zeytinyağı gibi daha sağlıklı yağları seçmeye dikkat edin.

Şekerli tahıl:

Hem lezzetli hem de bol çeşitliliğe sahip oldukları için kafa karıştıran bu tahıllar kilo vermeyi de yavaşlatıyor. Koridordaki birçok seçenek, hedeflerinize giden yolda tatsız eserlerle çarpışıyor olabilir. Ancak birçok tahıl ilave şekerle doludur ve bunun yerine yulaf yenmesi tavsiye edilir.

Kahvaltı hamur işleri ve hamur işleri:

Tarçınlı rulo, kruvasan, muffin, danimarka ve çörek gibi birçok yaygın ikram lezzetli olsa da, kalori içerikleri sizi tamamen şok edebilir. Tek bir bakkal çöreği 500’den fazla kaloriyi paketlemekle kalmaz, aynı zamanda bu kaloriler aynı zamanda yağ ve şeker gibi birçok boş kalori kaynağından gelir. Düşük tokluk maliyeti ve yüksek kalorisi ile hamur işleri kilo vermenizi engelleyebilir.

Sosisli Sandviçler:

Sadece sosisli sandviçler değil, tüm işlenmiş etler yüksek sodyum, yağ ve kalorileriyle oldukça israflıdır. Genellikle beyaz ekmekle birlikte tüketildiğinde kalorisine kalori katan bir yiyecek olarak sosisli sandviç yerine tavuk sucuk ve kepekli ekmeği deneyebilirsiniz.

Şeker:

Mevcut tüm şekerlemeler yüksek şeker içeriğine sahiptir ve sindirimi oldukça zordur. En azından sağlıklı yağlar ve proteinler beslenme maliyetinin bir ölçüsünü sağlarken şeker için aynı şeyi söyleyemeyiz. Bel çevreniz için bir avuç kuruyemiş veya saf meyve daha uygun bir seçenektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu